MANFROTTO videohoder for feltteleskop

Manfrotto har noen videohoder vi mener er blant de beste på markedet i sin prisklasse. Din butikk kan bestille dem fra Manfrottos importør i Norge (Tura Scandinavia AS), eller fra Optiline AS hvis butikken er Opticron-kunde hos oss.

Videohoder
Videohoder er oljedempet og går jevnt og presist. Friksjonen i bevegelsene er innstillbar (tilpasses av hver kunde etter vekta på kamera/teleskop). Med videohoder behøver du ikke låse hodets bevegelse når du har funnet objektet med ditt feltteleskop – hodet står av seg selv når du slipper styrespaken.

 

700RC2 Manfrotto videohode

700RC2 Manfrotto videohode

Utsalgspris inkl. moms, 200PL hurtigfesteplate inkludert kr 1099

Spesifikasjoner
Materiale: Aluminium
Funksjonsområde, temperatur: -10 °C–60 °C
Gjengebolt: 1/4" + VHS styrepinne
Gjengehull (sokkel): 3/8"
Høyde: 9,6 cm
Lasteevne: 2,5 kg
Vekt: 0,52 kg

Dette hodet er lite og lett og passer til felteleskop med lav vekt og opptil 70 mm objektivdiameter. Det kan til nød anbefales sammen med 80 mm feltteleskop, men til disse teleskopene kun hvis bruksområdet tilsier at lav vekt er viktigere enn 100 % stødighet og brukskomfort. Hodet passer spesielt godt sammen med superlette karbonstativ av liten eller moderat størrelse, særlig reisestativ.

Hvis du har planer om å montere fotoadapter og kamera bak på teleskopet, får du problemer med 700RC2 fordi utstyret blir baktungt. Skal du fotografere, eller har du et teleskop som ikke er i likevekt (baktungt eller framtungt) når teleskopet er montert i stativfestet, vil du være bedre tjent med et videohode som har lang hurtigfesteplate som kan skyves fram og tilbake i hurtigfestet for å få utstyret i likevekt. Alternativt kan du montere ei balansskinne mellom 700RC2-hodet og teleskopet, eksempelvis Manfrotto 357 eller Kingjue KH-6300.

Det svakeste punktet ved dette hodet er hurtigfestet. Hvis du glemmer å skru til fikseringsskruen for plata på toppen av stativet, eller du uforvarende kommer borti og løsner denne, kan teleskopet i verste fall skli ut av hurtigfestet. Dette vil ikke skje ved normal bruk, men man bør være oppmerksom på faren hvis man over skulderen bærer stativ som har montert teleskop eller kamera – spesielt ved røff bruk i skog og mark.

Alt i alt synes vi 700RC2 er et godt videohode til sitt bruk – et av de beste på markedet i pris- og vektklassen.

Internasjonal presentasjon, klikk her...

Aktuelt ekstrautstyr
200PL Manfrotto hurtigfesteplate kr 234

 

Manfrotto XPRO videohode

MHXPRO-2W Manfrotto videohode XPRO

Utsalgspris inkl. moms, 200PL hurtigfesteplate inkludert kr 1499

Spesifikasjoner
Materiale: Aluminium
Funksjonsområde, temperatur: Ikke oppgitt av produsent
Gjengebolt: 1/4" + VHS styrepinne
Gjengehull (sokkel): 3/8"
Høyde: 10 cm
Lasteevne: 4 kg
Vekt: 0,76 kg

Dette er et middels stort hode som passer til de fleste felteleskop på opptil 80 mm objektivdiameter. Sikringslås hindrer hurtigfesteplata i å løsne uforvarende. For teleskop som har stativfestet plassert under sitt eget tyngdepunkt, fungerer dette stativhodet glimrende.

Hvis du har planer om å montere fotoadapter og kamera bak på teleskopet, får du problemer med XPRO fordi utstyret blir baktungt. Skal du fotografere, eller har du et teleskop som ikke er i likevekt (baktungt eller framtungt) når teleskopet er montert i stativfestet, vil du være bedre tjent med et videohode som har lang hurtigfesteplate som kan skyves fram og tilbake i hurtigfestet for å få utstyret i likevekt. Alternativt kan du montere ei balansskinne mellom XPRO-hodet og teleskopet, eksempelvis Manfrotto 357 eller Kingjue KH-6300.

MXPRO-2W er et godt videohode til sitt bruk – etter vår mening et av de beste på markedet i sin pris- og vektklasse.

Internasjonal presentasjon, klikk her...

Aktuelt ekstrautstyr
200PL Manfrotto hurtigfesteplate kr 234
 

MVH500AH Manfrotto videohode

MVH500AH Manfrotto videohode

Utsalgspris inkl. moms, 500PLONG hurtigfesteplate inkludert kr 1599

Spesifikasjoner
Materiale: Aluminium
Funksjonsområde, temperatur: -20 °C–60 °C
Gjengebolt: 1/4" og 3/8" + VHS styrepinne
Gjengehull (sokkel): 3/8"
Høyde: 9,5 cm
Lasteevne: 5 kg
Vekt: 0,93 kg

Dette store, kraftige hodet er etter Optilines mening et glimrende videohode for feltteleskop med objektivdiameter fra 80 mm opp til 100 mm.

Det leveres hurtigfesteplate kun i én lengde, og 1 stk av denne følger med hodet. Plata heter 500PLONG og er lang (12 cm). Den gjør det mulig å balansere utstyret på stativet, noe som gir en uovertruffen brukskomfort. Plata er lang nok til å balansere utstyret også når et tungt speilreflekskamera er montert bak på teleskopet. På grunn av platas lengde egner den seg ikke på kamerahus, men fungerer perfekt på store feltteleskop, tunge videokameraer eller lyssterke teleobjektiv for speilreflekskamera. Plata til MVH500AH er kostbar å kjøpe separat. Dette hodet er derfor et kostbart valg hvis din bruk tilsier at du trenger flere plater.

Vi har testet MVH500AH inngående og konstaterer at det går presist og lettmanøvrerbart også på kalde vinterdager ned til -20 °C, slik produsenten lover.

Internasjonal presentasjon, klikk her...

Aktuelt ekstrautstyr
500PLONG Manfrotto hurtigfesteplate, lengde 120 mm kr 1299

Priser
Manfrotto-importøren i Norge, Tura Scandinavia, har ingen veiledende utsalgspriser på Manfrotto. De utsalgsprisene Optiline oppgir på Manfrotto videohoder, varierer noe over tid etter markedspris.

Norsk Manfrotto-nettsted
www.turascandinavia.no

Internasjonalt Manfrotto-nettsted
www.manfrotto.com